“Porta e Jugut, një nga destiancionet më të rëndesishme turistike të Shqipërisë”

Deputetja socialiste Mirela Kumbaro ka përshëndetur punën që po bëhet për transformimin e infrastukturës rrugore në qarkun e Gjirokastrës.

Ish ministrja e Kulturës ka përmendur disa nga projektet kryesore të cilat e kanë bërë më të lehtë përshkimin e akseve automobilistike në jug.

Kumbaro shprehet optimiste se puna do të vazhdojë edhe për një sërë veprash të tjera. 

“🔴
Per te gjithe te interesuarit, perfshi dhe miqte qe s’me besuan disa jave me pare kur ju fola per takimin me banoret e Lopsit ne #Tepelene😉:

Bypass-i #Tepelenes, tashme ka mbaruar;🛣

Rruga Gusmar-Kuç qe lidh Tepelenen me Himaren🏖, eshte nje kantier ku punohet çdo dite;🚧

👉🏻Dhe nderkohe eshte hapur prokurimi e hapet se shpejti nje tjeter kantier i rendesishem i rruges se Lopsit, ose qe ndryshe quhet aksi Tepelene-Sinanaj🛣, investim nga Autoriteti Rrugor Shqiptar🙏🏻

❗️Eshte shume e rendesishme te kuptojme qe nuk jane thjesht rruge fshatrash te brendshme, por akse strategjike te ekonomise se turizmit qe lidhin Qarkun e Gjirokastres🏛 me Bregun🏖🌊, dhe ❗️qe krijojne terrenin e nevojshem per nxitjen e agroturizmit👩‍🌾 qe eshte e vetmja rruge per te zhvilluar potencialin e jashtezakonshem natyror, blegtoral dhe kulturor te ketij Qarku❤️

🛣Aksi që lidh qytetin me fshatin Sinanaj shtrihet mbi tabanin e nje rruge te vjeter te nisur ne vitet 1914-1920 nga italianet kalldremi i te ciles eshte ende i dukshem sot kur e pershkon ate rruge per te shkuar ne Sinanaj, Dhemblan e Matohasanaj.

👉🏻Rikonstruksioni i rruges do te jete i plote.

Vitin tjeter do te asfaltohet edhe lidhja e kesaj rruge Sinanaj – Sevaster, nje tjeter pol fantastik i natyres dhe kultures.

👉🏻Me fjale te tjera kjo rruge do te krijoje intinerare turistike te pazbuluara siç eshte kalaja e Metohasanajt, qe ndryshe quhet Gjirokastra e vogel,me Parkun arkeologjik te Amantias ne Plloçe te Vlores.

❗️I kushtova kohe ketij pershkrimi shume te shkurter ne fakt krahasuar me harten turistike qe nxjerr ne pah, per te sjelle ne vemendje sadopak se vizioni i zhvillimit te kesaj infrastrukture eshte afatgjate dhe i qendrueshem.

👉🏻Transformimi qe ka njohur Tepelena ne keto vite qeverisjeje eshte vetem fillimi i nje te ardhmeje te afert qe po e kthen Porten e Jugut dhe Qarkun e Gjirokastres ne nje nga destiancionet me te rendesishme turistike te Shqiperise por edhe te Ballkanit.

‼️ Prandaj vota e 2️⃣5️⃣ prillit për Partinë Socialiste🌹 është jo thjesht votë për një mandat të tretë, por një shprehje e vullnetit të përbashkët për të ecur në drejtimin e duhur dhe për të çuar përpara punët që kemi nisur.
🟣BashkëMePartinëSocialiste🌹#PërShqipërinëQëDuam🙏🇦🇱🇪🇺”, nënvizon Kumbaro. 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *